divendres, 5 de juny del 2009

ULL! Nova pujada de la factura de la llum

Aquesta setmana ha aparegut la notícia a diversos mitjans de comunicació que la factura de la llum ens pot pujar entre un 15 o un 30 % més amb la liberalització de les companyies elèctriques, Pel qui no sap encara a partir de dia 1 de juliol hem d’escollir un nou subministrador d’electricitat. En teoria l’usuari podrà escollir entre les companyies que facin una millor oferta i tenguin tarifes més baixes o millors serveis. Però la realitat segons diverses opinions és que els ciutadans no ens sortirem tan beneficiats sinó just al contrari ja que serà l’Estat qui marqui una tarifa, l’anomenada Tarifa de darrer recurs (TUR) què, segons les associacions d’instal·ladors elèctrics ASIMEN, pot suposar un increment de fins el 30% i aquesta és la tarifa a que s’acolliran els que no facin res, es a dir el que no triïn un nou subministrador.
A menys d’un mes d’haver d’escollir subministrador el Govern Espanyol encara no ha fitxat aquesta tarifa. A més hi ha una falta total d’informació a l’usuari, només una carta que ha enviat GESA als domicilis.
El que aconsellen ASIMEN és que ningú faci res fins que el govern hagi establert la tarifa TUR. I que el ciutadans demanem una campanya d’informació per saber com podem optar a altres companyies elèctriques, perquè ningú ho sap ben be. La Favf tractarà aquest tema a la propera junta pel tal d’iniciar mobilitzacions ciutadanes reclamant aquesta informació.
Vos anirem informant des d’aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada