dimarts, 9 de juny del 2009

Més sobre les tarifes elèctriques

Diumenge 7 de juny al Diari de Balears ha sortit un altre article sobre el tema de la factura de llum. Aquest diari diu que ens podria pujar uns 20 €. També diu que cal no precipitar-se a l’hora de triar empresa i denuncia que la informació que hi ha sobre el tema és magre i confusa.
Algunes coses importants que assenyala l’article:
Tots els client durant el mes de juny haurien de rebre la carta de GESA , que explica que fer canviar de companyia elèctrica i quines companyies hi ha. Però la veritat es que hores d’ara moltes llars encara no han rebut la carta. El diari també diu les passes a seguir per triar subministrament:
Per triar companyia en el mercat lliure:1- Cal informar-se en els telèfons d’atenció al client de cada companyia i sospesar ofertes. Al web http://consum.caib.es se’n poden trobar els números. 2- Si cap de les companyies ens agrada. Hi ha les companyies de ENDESA, IBERDROLA, UNION FENOSA i HIDROCANTABRICO i EON que estan obligades a donar-nos electricitat al preu que marqui el Govern (TUR)
El diari diu que el Govern ja té la tarifa però com que es “ socialment incorrecte”, perquè deu suposar un augment important no ho dirà fins a l’últim moment.
Un consell important de les Associacions d’Instal•ladors elèctriques:
Aquells que tinguin contractada una potència inferior a 10 Kilowatts no moguin fitxa fins a conèixer la TUR.
Als clients amb més 10 Kilowats ( llars i petites i mitjanes empreses) s’aconsella començar a mirar ofertes. Però una vegada signat el contracte s’haurà de estar un any de permanència amb la companyia. I cal llegir la lletra petita perquè aquestes ofertes es fan a preu de cost i sempre que no pugin les tarifes
El preu del mercat lliure hauria de ser més barat que la TUR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada